BinnenkortNieuws

Dirigent Vincent de Kort onderscheiden

Vincent de Kort is onderscheiden met de Honorary Award van de Tchaikovsky National Music Academy of Ukraine. De Nederlandse dirigent was in Kiev voor een masterclass en een dirigeerconcours en werd tijdens zijn bezoek verrast met de onderscheiding.

Maksym Tymoshenko, president van de Tchaikovsky National Music Academy, overhandigt de Honorary Award aan Vincent de Kort.

De Honorary Award van de Oekraïense muziekacademie wordt uitgereikt aan musici die een bijzondere bijdrage aan het instituut hebben geleverd. De Kort kreeg de prijs voor zijn ‘inspirerende lessen aan jonge dirigenten die een internationale carrière ambiëren’. De onderscheiding werd eerder uitgereikt aan onder anderen Plácido Domingo en Riccardo Muti.

Vincent de Kort is een veelgevraagd gastdirigent. Hij werkt met orkesten als het Gewandhausorchester Leipzig, de Staatskapelle Dresden, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het European Union Youth Orchestra, waar hij ooit zelf cellist was onder leiding van Claudio Abbado.

Op dit moment is De Kort in Nederland om met het Residentie Orkest en harpiste Lavinia Meijer een nieuw concert voor harp en orkest van Jaap Nico Hamburger op te nemen. Het werk wordt op zondag 18 april op YouTube gestreamd ter gelegenheid van het 75-jarige jubileum van het Internationaal Gerechtshof.

Vorig artikel

Festival O. verplaatst naar augustus

Volgend artikel

Opera in de media: week 16 van 2021

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.