Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Levine weken uit de roulatie

New York30 september 2009

door

De Metropolitan Opera en het Boston Symphony Orchestra zullen het de komende weken zonder muzikaal directeur James Levine moeten doen. De Amerikaanse dirigent moet deze week een operatie aan zijn rug ondergaan en is zeker tot december uit de roulatie.

Na de eerste voorstelling van het nieuwe seizoen van de Metropolitan Opera (een productie van Tosca) moest James Levine afhaken vanwege rugklachten. Deze week wordt hij geopereerd. De dokters verwachten dat hij bij de première van een nieuwe productie van Les Contes d’Hoffmann begin december zijn rentree kan maken, aldus het New Yorkse operahuis.

De Met heeft nu voor de resterende voorstellingen van Tosca en voor de productie van Der Rosenkavalier een vervanger moeten zoeken. Joseph Colaneri doet de Tosca’s, voor de opera van Strauss is nog geen dirigent bekend.

Het Boston Symphony Orchestra komt ook in de problemen door Levine’s absentie. Levine zou eigenlijk morgen met het orkest het seizoen van Carnegie Hall openen (een prestigieus galaconcert). Een vervanger daarvoor is nog niet bekend.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.