BuitenlandNieuws

Morlot neemt ontslag als chef bij de Munt

Ludovic Morlot neemt na afloop van de productie van Don Giovanni ontslag als chef-dirigent van de Munt in Brussel. Als reden noemt hij dat “het orkest en ikzelf er niet in zijn geslaagd om tot een consensus te komen wat betreft de artistieke visie”.

Ludovic Morlot (foto: Gene Elling).
Ludovic Morlot (foto: Gene Elling).

Morlot was sinds seizoen 2012/2013 chef-dirigent van de Munt. Zijn contract liep nog tot 2017. In een verklaring van het Brusselse operahuis stelt hij dat hij heeft besloten afscheid te nemen omwille van zijn eigen muzikale ontwikkeling en die van het orkest.

Peter de Caluwe, intendant van de Munt, betreurt het besluit van Morlot. “Zijn menselijke aanpak en hoge mate van empathie, maar ook zijn intrinsieke muzikaal vakmanschap hebben ons geholpen om samen veel te bereiken, onder andere een opmerkelijke verbetering in de klank van het orkest.”

De Caluwe ziet het vertrek van zijn chef-dirigent tegelijk als “een onverwachte kans om op een creatieve manier naar de toekomst te kijken in de context van de vele andere discussies die momenteel van belang zijn voor ons huis”.

Vorig artikel

Live in HD: meesterlijke zang uit New York

Volgend artikel

Vocale parels sieren Carmen in St. Gallen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

 1. Pieter K. de Haan
  15 december 2014 at 16:44

  De vorige chef-dirigent van De Munt, Mark Wigglesworth, is ook al voortijdig opgestapt en wel om een soortgelijke reden.

 2. Pieter K. de Haan
  16 december 2014 at 00:21

  P.S. “Opgestapt” is in zijn geval waarschijnlijk niet het goede woord: “buitengezet” is, denk ik, beter.

 3. kersten
  18 december 2014 at 14:21

  Stapt Don Giovanni vandaag ook al op ?!
  Mijn EPG zegt: Uitzending begint om 22:30. (Maar dan is Mezzo`s Intermezzo gepland.)