Nieuws

Bioscopen tonen Merry Widow uit New York

Verscheidene bioscopen in het land vertonen op zaterdag 17 januari live een productie van The Merry Widow vanuit de Metropolitan Opera in New York. Ster van de show is sopraan Renée Fleming. Sir Andrew Davis dirigeert.

Scène uit The Merry Widow, met Renée Fleming en Nathan Gunn (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).
Scène uit The Merry Widow, met Renée Fleming en Nathan Gunn (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

The Merry Widow (oorspronkelijk Die lustige Witwe) is één van de bekendste operettes. Het werk van componist Franz Lehár en librettisten Victor Léon en Leo Stein is gebaseerd op een blijspel van Henri Meilhac. Het gaat over de rijke weduwe Hanna Glawari, in wier hand het lot van het bijna bankroete staatje Pontevedro ligt. Om haar vermogen in het land te houden, moet graaf Danilo haar hand zien te winnen. Maar de twee hebben een verleden…

De operette van Lehár is bij de Metropolitan Opera nieuw geënsceneerd door Tony Award-winnares Susan Stroman. Zij regisseerde eerder diverse musicals en maakt met The Merry Widow haar debuut bij de Met. De voorstelling wordt in een nieuwe Engelse vertaling van Jeremy Sams uitgevoerd.

De rol van Hanna Glawari wordt vertolkt door de Amerikaanse sopraan Renée Fleming, publiekslieveling bij de Met. Tegenover haar staat bariton Nathan Gunn als Danilo. Verder vertolkt tenor Alek Shrader de partij van Camille de Rossilon en treedt de befaamde bariton Thomas Allen aan als Baron Zeta. Broadway-ster Kelli O’Hara maakt haar Met-debuut als Valencienne. Op de bok staat Sir Andrew Davis.

De live-vertoning, onderdeel van de populaire Live in HD-serie van de Met, wordt gepresenteerd door mezzosopraan Joyce DiDonato en is te zien in een groot aantal bioscopen in Nederland, waaronder vestigingen van Pathé, CineMec in Ede en Theater de Speeldoos in Baarn.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

Silbersee speelt navrante Match Girl Passion

Volgend artikel

Westbroek zingt Maddalena in bioscoop

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.