Buitenlands nieuwsNieuws

Hvorostovsky ernstig ziek, zegt optredens af

Dmitri Hvorostovsky heeft al zijn optredens tot eind augustus afgezegd. Er is een hersentumor bij de Russische bariton geconstateerd, waarvoor hij de komende tijd behandeld wordt. Dat maakte hij woensdag bekend op zijn website.

Dmitri Hvorostovsky (foto: Pavel Antonov).
Dmitri Hvorostovsky (foto: Pavel Antonov).

Hvorostovsky’s hersentumor is net ontdekt en tast vooral zijn evenwichtsorgaan aan. Zijn stem is in prima conditie, zo valt te lezen in de verklaring die woensdag op zijn website werd geplaatst.

Deze week begint de bariton de behandeling. Hij blijft “erg optimistisch voor de toekomst”.

Eind september is Hvorostovsky geëngageerd om bij de Metropolitan Opera de rol van graaf Luna te zingen in Il Trovatore. Die productie opent op 3 oktober ook de populaire bioscoopserie van de Met. Hvorostovsky hoopt tegen die tijd voldoende hersteld te zijn om terug te keren op het operatoneel, aldus zijn agenda.

Vorig artikel

Scenisch Brahms-requiem in Muziekgebouw

Volgend artikel

Cd-zomer: Koning Nucci en meester Verdi

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

 1. Pieter K. de Haan
  26 juni 2015 at 00:49

  Een Belgische (opera)vriendin had mij al geïnformeerd n.a.v. berichtgeving op Facebook: uitermate triest voor deze in veel opzichten fraaie bariton. De berichtgeving doet vermoeden, dat hij niet wordt geopereerd maar bestraald. Ik ben geen neuroloog en ik hoop, dat ik het mis heb, maar ik ben beduidend minder optimistisch dan de zanger zelf.

 2. Maarten-Jan Dongelmans
  26 juni 2015 at 10:25

  Laten we s.v.p. niet te veel op de zaken vooruitlopen.

 3. Maarten-Jan Dongelmans
  8 september 2015 at 10:50

  Dmitri Hvorostovsky heeft volgens Parterre Box zijn oktobervoorstellingen in The Met (Il Trovatore) afgezegd. De première en de matinee van 3 oktober (die wereldwijd de bioscoop ingaat) zingt hij echter wel. Toi toi toi!