Home » Binnenkort, Nieuws

Scenisch Brahms-requiem in Muziekgebouw

Amsterdam25 juni 2015 1 reactie

Het Muziekgebouw aan ’t IJ en de Internationale Koorbiënnale Haarlem brengen op 4 en 5 juli Sasha Waltz’ geënsceneerde versie van Ein deutsches Requiem van Brahms naar Amsterdam. Gijs Leenaars dirigeert.

Scène uit Human Requiem, met het Rundfunkchor Berlin (foto: Matthias Heyde).

Scène uit Human Requiem, met het Rundfunkchor Berlin (foto: Matthias Heyde).

Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms is “geen treurzang voor de doden, maar troost voor de levenden”, aldus het Muziekgebouw aan ’t IJ. Dat uitgangspunt inspireerde de beroemde choreografe Sasha Waltz tot het maken van een scenische versie van het werk, getiteld Human Requiem.

De productie ging met succes in première in het Radialsystem V in Berlijn en is volgens het Muziekgebouw uitgegroeid tot “een legendarische muziekgebeurtenis die niet gemist mag worden”.

In Human Requiem bewegen koorzangers, solisten, pianisten en publiek zich letterijk door Brahms’ troostende klanklandschap. Het concert zal dan ook vooral staand ervaren worden en vanwege de bijzondere opstelling is er slechts plek voor 500 toeschouwers.

Human Requiem wordt uitgevoerd door 65 zangers van het Rundfunkchor Berlin en gedirigeerd door Gijs Leenaars en tweede dirigent Nicolas Fink. De solopartijen worden vertolkt door sopraan Malin Christensson en bariton Konrad Jarnot. Philip Mayer en Markus Hadulla begeleiden op de piano.

Zie voor meer informatie over Human Requiem de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

door

1 reactie »

  • Leen Roetman zei:

    Was vorig jaar op 24 en 25 september al in Rotterdam…

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.