Nieuws

Opera Zuid doet mee aan Serious Request

Opera Zuid doet mee aan de actie van 3FM Serious Request, waarvan het Glazen Huis dit jaar in Heerlen staat. Uit het kostuumatelier van het Maastrichtse operahuis komen twaalf kostuums die ooit gedragen zijn in verschillende operaproducties. Handgemaakt en uniek.

De kostuums zijn afkomstig uit verschillende producties van Opera Zuid.
De kostuums zijn afkomstig uit verschillende producties van Opera Zuid.

Dit jaar is de inzameling die het radiostation NPO 3FM in samenwerking met het Rode Kruis houdt bedoeld voor scholing en ontwikkeling van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. Die leven, zo zeggen de organisatoren, onder de meest extreme omstandigheden en hebben daardoor weinig kans op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. NPO 3FM wil hun met Serious Request een stem geven.

Opera Zuid ziet een parallel tussen de doelstelling van de 3FM-actie en het werk dat het gezelschap verricht in het bieden van kansen aan jong talent. Het operahuis formuleert: “Werken bij de opera is prachtig. Het is ook een prachtig product dat het leven betekenis geeft en universele emoties verbeeldt. Het is desondanks een product dat soms ver van de realiteit lijkt te staan, als het ware zelfs een vluchtweg uit die realiteit representeert.”

Op verschillende manieren zoekt Opera Zuid de realiteit en actualiteit op, door zich te richten op het bieden van kansen aan jonge talenten. “Vanuit ons motto dragen wij dan ook het streven van Serious Request, om jongeren een kans te geven een succesvolle toekomst op te bouwen, een warm hart toe en we dragen graag ons steentje hieraan bij.”

Uit het eigen kostuumatelier biedt Opera Zuid twaalf handgemaakte kostuums aan. Ze werden gedragen in producties als Rusalka, Der fliegende Holländer en Die lustige Witwe. Op de speciale pagina voor de operakostuums op de website van de 3FM-actie staan foto’s en maatinformatie van de aangeboden kostuums. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Opera Zuid.

Vorig artikel

Maskarade: tien vragen aan Markus Stenz

Volgend artikel

Giovanna d'Arco opent Scala-seizoen

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.