Buitenlands nieuwsNieuws

Mijnssens Orfeo wint Franse muziekprijs

De productie van Luigi Rossi’s Orfeo die de Nederlandse regisseur Jetske Mijnssen eerder dit jaar voor de Opéra national de Lorraine maakte, heeft de Grand Prix du Syndicat de la Critique gewonnen.

Francesca Aspromonte als Euridice en Judith van Wanroij als Orfeo. (© Opéra national de Lorraine)
Francesca Aspromonte als Euridice en Judith van Wanroij als Orfeo. (© Opéra national de Lorraine)

De opera van Luigi Rossi, een onbekende variant van het Orpheusverhaal, ging in februari dit jaar in première bij de Opéra national de Lorraine in Nancy. De voorstelling, waarin de Nederlandse sopraan Judith van Wanroij de titelrol zong, werd enthousiast ontvangen.

De voorstelling werd begeleid door het gerenommeerde Ensemble Pygmalion, geleid door Raphaël Pichon. Speciaal voor de voorstelling had het ensemble nieuwe, korte strijkstokken laten maken, om zo de klank van Rossi nog meer te benaderen. Ook werden oude instrumenten gereconstrueerd, zoals de ‘lira da braccio’ en de ‘colacione’.

Het ‘Syndicat de la Critique’ bekroonde de productie met haar Grand Prix 2016. Goed nieuws voor Versailles, Bordeaux en Caen, waar de voorstelling in maart 2017 te zien zal zijn.

Hieronder de trailer van de productie:

https://www.youtube.com/watch?v=ranu9C54jAc

Orfeo is nog tot en met 10 augustus in zijn geheel terug te zien op de website van de Opéra national de Lorraine.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Ezgi, Roger en Cornelius

Volgend artikel

Verre van puristisch: Puritani in Zürich

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.