Nieuws

Wilmering door naar halve finale IVC

Bariton Michael Wilmering, de enige Nederlandse deelnemer aan het IVC Lied Duo Concours dat momenteel plaatsvindt in ‘s-Hertogenbosch, heeft de eerste ronde overleefd en staat op dinsdag 13 september met zijn begeleider Javier Rameix in de halve finale, naast acht andere liedduo’s.

Michael Wilmering en Javier Rameix in actie. (© Hans Hijmering)
Michael Wilmering en Javier Rameix in actie. (© Hans Hijmering)

Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) heeft zijn editie van dit jaar in verband met asbestproblemen in het Theater aan de Parade beperkt tot het Lied Duo Concours. Afgelopen weekend vond de eerste ronde plaats, waar zeventien duo’s uit zestien landen aan deelnamen.

De jury selecteerde onder voorzitter Jard van Nes negen duo’s voor de halve finale. De jongste halvefinalist is de Franse mezzosopraan Adele Charvet (1993), de oudste de IJslandse bariton Oddur Jonsson (1983).

Naast het duo van de Nederlandse Wilmering en de Venezolaanse Rameix zijn er twee duo’s uit Frankrijk en verder duo’s uit Polen, Duitsland, Engeland, IJsland/Oostenrijk, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland.

De halve finale van het Lied Duo Concours vindt plaats op 13 september in de Grote Kerk in ‘s-Hertogenbosch, om 13.30 en 19.30 uur.

Op maandag 12 september om 19.30 uur geeft componiste Monique Krüs een workshop in De Toonzaal. Krüs schreef de opdrachtcompositie voor het concours: ‘Lunam, ne quidem Lunam’, op een tekst van Pe Hawinkels, over De Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch.

Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

Vorig artikel

Fenomenale Ariadne bij de Reisopera

Volgend artikel

Engeltjes en Joshua zingen Stabat mater

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.