Nieuws

Lekkerkerker algemeen directeur HF

Annet Lekkerkerker wordt per 1 januari 2018 algemeen directeur/bestuurder van het Holland Festival. Ze is momenteel zakelijk directeur/bestuurder. Lekkerkerker wordt eindverantwoordelijke voor het zakelijke en artistieke beleid van het Amsterdamse festival.

Annet Lekkerkerker. (© Michel Porro)

Met de benoeming van Lekkerkerker (52) verandert het besturingsmodel van het Holland Festival. Voorheen had het festival twee nevengeschikte directeuren/bestuurders (zakelijk en artistiek), nu wordt dat er één.

Voor de positie van artistiek directeur Ruth Mackenzie, die naar het Théâtre du Châtelet vertrekt, wordt deze zomer een artistiek leider geworven. Er wordt gezocht naar een uitvoerend kunstenaar/maker, die voor vier edities wordt benoemd.

Annet Lekkerkerker is sinds 2009 zakelijk directeur van het Holland Festival. Daarvoor was ze hoofd programmering van de Stadsschouwburg Amsterdam en directeur van ZT Hollandia.

Vorig artikel

Prachtige Saint-Saëns herontdekt in Parijs

Volgend artikel

Opera in de media: week 26

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.