BinnenkortNieuws

Radio 4 opent stemming Hart & Ziel Lijst

NPO Radio 4 opent op vrijdag 22 september de stemperiode voor de Hart & Ziel Lijst 2017. De lijst met de driehonderd mooiste klassieke werken wordt van 9 tot en met 13 oktober op de radio uitgezonden, met randprogramma’s op NPO 2 en NPO Cultura en op 13 oktober een Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg.

(© NPO Radio 4)

Radio 4 wil dit jaar nog meer zijn luisteraars opzoeken, om een zo groot mogelijk aantal stemmen te verzamelen. Daarvoor wordt een Hart & Ziel Bus ingezet, die tijdens de stemperiode, 22 tot en met 29 september, door het land trekt om stemmen op te halen.

De bus start zijn route in Utrecht, waar NS-directeur Roger van Boxtel een stem zal uitbrengen op het in zijn ogen mooiste klassieke werk. De bus komt vervolgens in Amsterdam, Enschede, Groningen, Maastricht, Goes en Leiden. De Radio 4-uitzendingen tussen 7.00 en 12.00 uur komen die week rechtstreeks vanuit de bus.

Van 9 tot en met 13 oktober wordt de Hart & Ziel Lijst uitgezonden op Radio 4. Dezelfde week zendt NPO 2 elke dag het programma Hart & Ziel Music Match uit, een nieuw spelprogramma over vooroordelen over klassieke muziek, gepresenteerd door Floris Kortie. NPO Cultura vult het aan met verschillende programma’s.

De week eindigt met het Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg in Utrecht, bestaat uit een locatie-uitzending van Radio 4, verschillende activiteiten en vanaf 20.15 uur een Hart & Ziel Concert, waar de hoogtepunten van de lijst uitgevoerd worden.

Stemmen kan op de website van Radio 4.

Vorig artikel

Royal Opera goed uit de startblokken

Volgend artikel

Festival Oude Muziek beste festival Europa

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. 27 september 2017 at 15:43

    Is er ook een poffertjeskraam bij?