Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Wexford Festival breidt uit met drie dagen

Wexford19 januari 2010 Geen reacties

Het Wexford Festival Opera breidt dit jaar uit. De 59e editie van het Ierse festival is drie dagen langer en telt ook meer voorstellingen per dag. De hoofdopera’s zijn Virginia, The Golden Ticket en Hubièka. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Het Wexford Festival Opera bestaat sinds 1951 en heeft een voorname plaats ingenomen in het internationale operaleven.

En de zaken gaan goed met het festijn aan de kust van Ierland. Dit jaar staat de 59e editie van het festival op het programma en de financiën laten het toe het programma met drie speeldagen uit te breiden. Bovendien staan er meer voorstellingen per dag gepland.

,,Na een jaar van consolidatie in 2009 zijn we erg blij dat dat financiële beleid zijn vruchten begint af te werpen doordat we in staat zijn een langer en ook breder festival te presenteren”, zei festivalbaas David McLoughlin.

Het festival telt nu vijftien speeldagen en vindt plaats in oktober 2010. ,,Het ambitieuze en uitgebreide programma zal onze positie in de top drie van favoriete bestemmingen voor operaliefhebbers bevestigen en verstevigen”, aldus McLoughlin.

Er staan drie hoofdopera’s op het programma: Virginia van Saverio Mercadante, The Golden Ticket van Peter Ash en Donald Sturrock (gebaseerd op Sjakie en de chocoladefabriek) en Hubièka van Smetana.

Daaromheen zijn tal van korte operavoorstellingen te zien op de middagen. En er zijn recitals in de St. Iberius, een galaconcert, twee koorconcerten en lezingen.

Zie voor meer informatie de website van het Wexford Festival Opera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.