Home » Nieuws

Annemarie Kremer krijgt Gouden Viooltje

8 januari 2019

door

Sopraan Annemarie Kremer heeft op 3 januari tijdens een nieuwjaarsconcert van het Noord Nederlands Orkest het Gouden Viooltje ontvangen. De prijs is bestemd voor een uitzonderlijk muzikaal talent uit Groningen, Friesland of Drenthe.

Annemarie Kremer. (© Isabel Abel)

Volgens het juryrapport is Annemarie Kremer “niet alleen een natuurtalent, maar tevens een uniek fenomeen in de Nederlandse muziekwereld”. Ze werd geboren in Emmer-Compascuum en groeide op in Ter Apel. Inmiddels zingt ze overal ter wereld hoofdrollen uit het operarepertoire. “Het is dan ook de hoogste tijd om haar te onderscheiden met het Gouden Viooltje.”

Kremer kreeg de prijs uitgereikt door Michiel Witkam, voorzitter van de stichting het Gouden Viooltje, en Marcel Mandos, artistiek leider van het Noord Nederlands Orkest (NNO) en voorzitter van de jury. Vorige winnaars van de prijs zijn onder anderen Karin Strobos, Erik Bosgraaf en Simone Lamsma.

Annemarie Kremer soleert op dit moment bij het NNO in een reeks nieuwjaarsconcerten. Ze zingt onder leiding van Per-Otto Johannson repertoire van Verdi, Puccini, Wagner en Strauss. Er zijn nog uitvoeringen in Stadskanaal (8 januari), Leeuwarden (9 januari), Emmen (10 januari), Winschoten (11 januari) en Sneek (12 januari). Zie voor meer informatie de website van het NNO.