Buitenlands nieuwsNieuws

Video: Mijnssen regisseert Legrenzi-opera

Afgelopen vrijdag bracht de Opéra national du Rhin in Strasbourg een vergeten opera van Giovanni Legrenzi in première: La divisione del mondo. De Nederlandse Jetske Mijnssen regisseerde de productie, die nog langs verschillende Franse steden trekt.

La divisione del mondo (1675) draait om de goden van de Olympus. De opera is van de hand van de Italiaanse componist Giovanni Legrenzi, die volgens de Opéra national du Rhin na Monteverdi en Cavalli een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van het operagenre.

De bekende barokdirigent Christophe Rousset leidde vrijdag met zijn ensemble Les Talens Lyriques de eerste Franse uitvoering van het werk. In de cast onder anderen André Morsch, een in Nederland welbekende bariton. Hij zong de rol van Plutone.

Jetske Mijnssen maakte met de productie haar debuut bij het operahuis in de Elzas. “Het is een vrolijke, idiote en ontroerende avond geworden”, reageert ze. “Mijn supercast zette een fascinerende ‘dysfunctional family’ neer.”

Hieronder vertelt de regisseur in het Frans over de voorstelling:

La divisione del mondo is nog tot en met 20 februari in Strasbourg te zien. In maart en april zijn er voorstellingen in Mulhouse, Colmar, Nancy en Versailles (13 en 14 april).

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Aalto-Musiktheater speelt Ring op één avond

Volgend artikel

Liedzang keer vier: Damask debuteert op cd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.