BinnenkortBuitenlands nieuws

Aalto-Musiktheater speelt Ring op één avond

Het Aalto-Musiktheater brengt vanaf 24 februari Der Ring an einem Abend, een voorstelling waarin Wagners beroemde Ring-cyclus op humoristische wijze wordt samengepakt in drie uur muziek en theater.

Het Aalto-Musiktheater biedt een makkelijke en snelle manier om kennis te maken met Wagners grootse Ring-cyclus. (© Thomas Robbin)

Der Ring an einem Abend is een voorstelling van de in 2011 overleden Duitse komiek Vicco von Bülow (alias Loriot). Hij heeft het epische verhaal van Der Ring des Nibelungen samengevat en van commentaar voorzien. Beginners worden ingeleid in Wagners bijzondere wereld, kenners doen nieuwe weetjes en inzichten op. Jens Winterstein neemt in Essen de spreektekst voor zijn rekening.

De voorstelling wordt voorzien van fragmenten uit de vier opera’s van Der Ring des Nibelungen, uitgevoerd door de Essener Philharmoniker onder Robert Jindra. Een groot aantal zangers uit het huisensemble van het Aalto-Musiktheater vertolkt de rollen. Zo is Almas Svilpa Wotan/Wanderer, zingt Jeffrey Dowd Siegmund en Siegfried, vertolkt Heiko Trinsinger zowel Alberich als Gunther en is Daniela Köhler te bewonderen als Brünnhilde.

Der Ring an einem Abend is van 24 februari tot en met 5 juli zes keer te zien. Zie voor meer informatie de website van het Aalto-Musiktheater.

Vorig artikel

Verjaardag Andriessen gevierd met festival

Volgend artikel

Video: Mijnssen regisseert Legrenzi-opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.