Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Genève waarschuwt publiek voor Lulu

Genève2 februari 2010 Geen reacties

Niet geschikt voor mensen onder de zestien jaar. Dat is het advies van het Grand Théâtre de Genève voor een nieuwe productie van Lulu, in een regie van de Franse regisseur Olivier Py, zo bericht Reuters.

De productie van Alban Bergs opera Lulu gaat donderdag 4 februari in première in het operahuis van Genève. De directie heeft besloten het publiek vooraf te waarschuwen voor wat hen te wachten staat. Voor mensen onder de zestien jaar zou de productie niet geschikt zijn.

De regie is van de controversiële Franse regisseur Olivier Py. In eerdere producties bracht Py heel wat seks en geweld op het toneel. Dat is hij in Lulu weer van plan, getuige de waarschuwing van het operahuis.

,,Olivier Py en zijn team hebben beelden bedacht die – hoewel steeds gangbaarder – zeldzaam en ongebruikelijk blijven op het operatoneel en een onvoorbereide toeschouwer zouden kunnen choqueren”, schreef het operahuis in een brief.

In 2005 liet het operahuis eenzelfde soort waarschuwing uitgaan, toen rondom Py’s productie van Tannhäuser van Richard Wagner.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.