Binnenkort

DNO vertoont Pelléas in Park Frankendael

Onder de naam ‘Opera in het Park’ vertoont De Nationale Opera op dinsdagavond 18 juni live zijn productie van Pelléas et Mélisande op een groot scherm in Park Frankendael. De vertoning, onderdeel van het Holland Festival, is gratis toegankelijk.

Beeld van een vorige editie van Opera in het Park. (© De Nationale Opera)

Pelléas et Mélisande is een opera van Claude Debussy en gaat over de driehoeksverhouding tussen de halfbroers Pelléas en Golaud en het meisje Mélisande, dat met Golaud trouwt, maar meer voelt voor Pelléas.

De opera is te zien in een regie van Olivier Py en ging op 5 juni in première in Nationale Opera & Ballet. “Deze Pelléas et Mélisande is denk ik ‘as good as it gets’”, schreef Place de l’Opera in zijn recensie. “Men leeft en lijdt in stilte en dat maakt het stuk tot een beklemmend geheel.”

De hoofdrollen worden gezongen door Elena Tsallagova (Mélisande), Paul Appleby (Pelléas) en Brian Mulligan (Golaud). Zij worden begeleid door het Koninklijk Concertgebouworkest onder Stéphane Denève.

De live-vertoning begint om 19.30 uur en duurt 3 uur en 10 minuten, inclusief een pauze. Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Vorig artikel

Opera in de media: week 25 van 2019

Volgend artikel

Wagnergenootschap stelt stipendiaten 2019 voor

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.