Nieuws

Pers positief over Ercole amante

De landelijke pers is positief over Ercole amante, de productie van De Nederlandse Opera die afgelopen zondag (11/1) in première ging. Hoewel er wat vraagtekens bij de bonte enscenering van David Alden worden gezet, is er alom lof voor de muzikale prestaties.

Peter van der Lint schrijft in Trouw dat de zaal na de pauze ‘nog veel leger’ was. Hij wijt dat met name aan de ‘kouwe drukte’ op het toneel, gecreëerd door David Alden (door Volkskrant-recensent Frits van der Waa getypeerd als ‘circusdirecteur’).

Het is vooral de ‘smeltend mooie muziek’ die de productie overeind houdt, aldus Van der lint. Daarbij is er een hoofdrol voor Luca Pisaroni als Hercules, „die duidelijk plezier had in zijn uitvergroot personage. Daarbij zong hij ook nog goddelijk”.

In de Volkskrant roemt Van der Waa tevens de muziek, en dan met name Concerto Köln. „Het orkest is een kleurenpalet waarvan dirigent Ivor Bolton naar hartelust de combinaties verkent”, schrijft hij.

In NRC Handelsblad uit Kasper Jansen zich vooral positief over de enscenering van Alden. „Uitbundige kostumering, inventieve decors, verbluffende theatertechniek met kunst- en vliegwerk – het is er in Ercole amante in lang niet geziene en in verbazingwekkend oogverblindende overvloed.” De regisseur werd hiervoor na de première op bravogeroep onthaald, meldt Jansen.

De Ercole amante-recensie van Place de l’Opera verschijnt aanstaande donderdag (15/1).

Vorig artikel

Domingo maakt nieuwe seizoen Washington Opera bekend

Volgend artikel

Haperende Vogelhändler toont pas laat echte gezicht

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.