Nieuws

Domingo maakt nieuwe seizoen Washington Opera bekend

Placido Domingo, de beroemde directeur van de Washington National Opera heeft vanuit Peking het programma van zijn operahuis voor het seizoen 2009/2010 bekendgemaakt. Het bevat diverse klassiekers, waarin Le Nozze di Figaro en Il Barbiere di Siviglia.

Domingo is in China om met enkele jonge artiesten op te treden. Vanuit daar liet hij weten wat hij volgend seizoen de operaliefhebbers van Washington wil voorschotelen. „Met een mengeling van geliefde klassiekers, dramatische meesterwerken, erg getalenteerde zangers, regisseurs en dirigenten, is ons seizoen er eentje die zowel nieuwkomers als liefhebbers blij zal maken”, zei hij in de Washington Times.

Volgens de stertenor wordt het een seizoen ‘van de hoogste kwaliteit’. Dat mag ook wel, nu de economische crisis diverse operahuizen in Amerika onder druk zet.

Het seizoen begint op 12 september met Il Barbiere di Siviglia van Gioacchino Rossini. Daarna volgen Falstaff, Ariadne auf Naxos, Porgy and Bess, Le Nozze di Figaro en Hamlet (van Ambroise Thomas, door Domingo zelf gedirigeerd). Eén productie minder dan de gebruikelijke zeven.

Als verrassing maakte de directeur ook bekend dat hij op 1 mei dit jaar een soloconcert zal geven met Spaanstalige liederen.

Vorig artikel

Opera Nijetrijne bouwt schuilplaats voor bezoekers

Volgend artikel

Pers positief over Ercole amante

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.