Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Te Kanawa krijgt award voor carrière

Londen11 februari 2010 Geen reacties

Sopraan Kiri Te Kanawa ontvangt in mei een ‘lifetime achievement award’ tijdens de Classical Brits in Londen. Dat bericht de BBC. De Classical Brits worden ieder jaar uitgereikt aan klassieke musici die prestaties van formaat hebben geleverd.

Operaster Kiri Te Kanawa is aan het einde van haar operacarrière gekomen. Ze treedt op dit moment op in een klein rolletje in La fille du Régiment bij de Metropolitan Opera en zal in april in Der Rosenkavalier zingen in Keulen. Daarna is het onzeker of ze nog op het operatoneel verschijnt.

De organisatie van de Classical BRIT Awards in Londen vond het een mooi moment om de Nieuw-Zeelandse te belonen met een ‘lifetime achievement award’. Dat gebeurt in mei in de Royal Albert Hall in Londen, wanneer ook de andere awards uitgereikt worden (de nominaties daarvoor worden op 12 april bekendgemaakt).

De jury noemde Te Kanawa één van de grootste sopranen van onze tijd en vestigde ook de aandacht op haar inspanningen om nieuw zangtalent verder te helpen.

Vorig jaar ontving tenor José Carreras een ‘lifetime achievement award’ en eerder viel de eer ten deel aan Plácido Domingo en Vernon Handley.

De Classical Brits tellen diverse andere awards, waaronder ‘Male of the Year’, ‘Female of the Year’ en ‘Album of the Year’.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.