Buitenlands nieuwsNieuws

Bariton Andrei Kymach wint Cardiff 2019

De Oekraïense bariton Andrei Kymach (31) heeft zaterdagavond de Cardiff Singer of the World-competitie gewonnen. Twee dagen eerder won de Chinese tenor Mingjie Lei (31) de Song Prize.

Andrei Kymach. (© Alexander Andryushchenko)

Twintig zangers uit vijftien landen waren geselecteerd om deel te nemen aan de eindronden van het beroemde concours in Cardiff, Wales. In vier ronden werden de finalisten geselecteerd, die zaterdag in de St. David Hall hun talent mochten bewijzen voor een jury met onder anderen Dame Felicity Lott, Dame Kiri Te Kanawa, Frederica von Stade, Robert Holl en Malcolm Martineau.

Winnaar Andrei Kymach zong in de finale repertoire van Bizet, Rachmaninov en Donizetti. Hij versloeg daarmee zijn vier rivalen en ontving de prestigieuze Cardiff Trophy en 20.000 pond.

De Chinese tenor Mingji Lei behoorde tevens tot de finalisten op zaterdagavond. Hij won niet, maar gaat niet met lege handen naar huis: op donderdag won hij de liedprijs van het concours. Hij ontving de Patron’s Cup en 10.000 pond.

De publieksprijs werd dit jaar opgedragen aan bariton Dmitri Hvorostovsky, die de competitie in 1989 won en in 2017 overleed. De Britse mezzosopraan Katie Bray (32) – niet één van de finalisten – won de prijs.

Hieronder de clips van de uitreikingen van de Song Prize en de Main Prize:

Vorig artikel

Antwerpen: opwindend gruwelijke Macbeth

Volgend artikel

McVicars Masnadieri stelt teleur bij de Scala

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.