Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Álvarez: ‘Domingo moet opzij stappen’

Madrid11 februari 2010 1 reactie

Tenor Marcelo Álvarez vindt dat collega Plácido Domingo onderhand opzij moet stappen om de nieuwe generatie de ruimte te geven. Dat zei hij in een interview met La Razón. ,,Er is leven na Plácido Domingo.”

Marcelo Álvarez (foto: Sasha Gusov).

Álvarez is momenteel in Madrid voor een productie van Andrea Chénier, waarin hij de titelrol zingt. Hij sprak met La Razón over zijn optreden.

In het interview kwam ook het baritonoptreden van Plácido Domingo in Simon Boccanegra aan de orde. Álvarez bleek daar niet onverdeeld enthousiast over te zijn.

,,Hij is tenor, dirigent, intendant en nu ook al bariton. Dat betekent dat hij overal bij betrokken is”, zei Álvarez. ,,En hij wordt gedekt door de media, die als woordvoerders fungeren. Hij is bijna elke dag in de kranten en op radio en televisie te zien. Dat is vermoeiend en blokkeert de weg van anderen – beginners en gevestigde zangers.”

Álvarez wil niet de indruk wekken dat hij Domingo niet respecteert. ,,We praten over één van de grootste kunstenaars en die heeft mijn respect. Hij is een kunstenaar die ik bewonder en respecteer voor alles wat hij de opera gegeven heeft. Maar ik geloof dat er leven is na Plácido Domingo.”

,,Ik denk dat hij een beetje opzij moet stappen om de weg voor anderen vrij te maken. Hij heeft dit niet meer nodig, hij heeft zijn hypotheek al afbetaald. Er zijn in plaats van hem zoveel jonge mensen die als bariton aan de slag willen en om een kans vragen.”

door

1 reactie »

  • Marc Drost zei:

    Wat een merkwaardig standpunt van Marcelo Álvarez. De vijver is toch groot genoeg, en waarop baseert hij zijn wens om Placido opzij te zetten? Wat hij doet heeft toch nog altijd uitzonderlijke kwaliteit? Gaat het er om dat hij te oud zou zijn? Mag je de wereld niet verblijden met kwaliteit als je een zekere leeftijd bereikt hebt? Hij neemt die plaats toch niet doelbwust in? Als de media hem aandacht geven is dat een keuze van de media, omdat hij nu eenmaal zo beroemd is. Dat er aan de echte Top weinig plaat is, dat is een feit. Dat er aan die Top soms mensen staan waar je je vraagtekens bij hebt, dat is ook een feit, maar dat is tegelijk sterk aan smaak gebonden. Dat Placido Domingo een buitengewoon multi-talent is die het zonder meer verdient om aan die Top te staan, daar is volgens mij bijna iedereen het over eens. Ik hoop nog veel verrassende dingen van Placido te horen en te zien.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.