Home » Nieuws

Zwols theater biedt jongeren gratis opera aan

Zwolle16 februari 2010 Geen reacties

In Odeon De Spiegel kan iedereen tot en met 21 jaar op 23 februari de opera Un ballo in maschera gratis bijwonen. Het theater wil hiermee jonge mensen kennis laten maken met opera. Het enige dat betaald moet worden voor Verdi’s opera is het pauzedrankje en de garderobe.

Scène uit Un ballo in maschera (foto: Hermann en Clärchen Baus).

De première van Un ballo in maschera van de Nationale Reisopera vond plaats op 23 januari in het Nationaal Muziekkwartier in Enschede. De productie is te zien tot en met 28 februari. Op 23 februari is de opera te zien in Odeon de Spiegel. Op die avond kost de opera voor alle bezoekers van 21 of jonger maar €2,75. Het theater wil zo meer jongeren aantrekken.

Bij de première van de productie nodigde De Spiegel al twee operagroentjes uit om de opera bij te wonen. Hun reacties waren enthousiast. ‘Vanaf het eerste moment is alles indrukwekkend!’ ‘Ongelofelijk.’ ‘Het is echt een ervaring die je minimaal een keer meegemaakt moet hebben.’

Marijn, één van de operagroentjes, vertelt zijn ervaringen van die avond. Hij werd uitgenodigd door Evelien die hem en Marlies, de andere operasnuiver, meenam. ,,Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten.” In zijn omgeving kreeg hij reacties als: ‘Opera dat is toch voor oude mensen?’

Maar zijn beleving was totaal anders. Van het begin tot het eind had de voorstelling zijn aandacht. Het eerste dat opviel, was het decor. ,,Geen middeleeuws Italiaans dorpje, maar een hypermoderne en eigentijds verlichte glazen kas.” Ook het zingen, het verhaal zelf en de kleding vond hij indrukwekkend.

Vanwege het succes van deze avond wilde De Spiegel meer jongeren kennis laten maken met opera. Vandaar dat de actie rondom de voorstelling in Zwolle werd opgezet.

De productie van Verdi’s opera is uitstekend ontvangen in de pers. Vooral de muziek viel in de smaak. Dirigent Antony Hermus oogstte veel lof en ook de solisten konden op enthousiasme rekenen.

Zie voor meer informatie de website van Odeon De Spiegel.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.