Nieuws

Hermus wordt chef Belgian National Orchestra

Antony Hermus wordt vanaf seizoen 2022/2023 chef-dirigent van het Belgian National Orchestra. De Nederlandse dirigent volgt Hugh Wolff op. Hij mag vier seizoenen lang de scepter over het Belgische orkest zwaaien.

Antony Hermus. (© Marco Borggreve)

Hugh Wolff is sinds 2017 de chef van het Belgian National Orchestra. Als Antony Hermus in seizoen 2022/2023 het stokje van hem overneemt, blijft Wolff nog twee seizoenen aan het orkest verbonden in een emeritus positie.

Hermus was al twee keer te gast bij het Belgian National Orchestra, de laatste keer in oktober 2020, net voor de tweede lockdown. Op 24 september staat Hermus opnieuw op het affiche bij het orkest. Hij dirigeert dan onder meer een symfonische compilatie van Die Meistersinger von Nürnberg, gemaakt door Henk de Vlieger.

In zijn eerste seizoen als chef zal Hermus acht concerten leiden, vanaf 2023/2024 dirigeert hij achttien concerten per seizoen. Eén van zijn opdrachten is om het Belgian National Orchestra meer aanzien in het buitenland te geven. Hij krijgt een artistiek team om zich heen van twee ‘resident conductors’, eentje met veel ervaring, één rijzende ster.

Vorig artikel

Regisseur Graham Vick overleden

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Graham, Jonas, Pauline

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.