Buitenlands nieuwsNieuws

Hermus dirigeert Rusalka in Straatsburg

De Nederlandse dirigent Antony Hermus leidt vanaf 18 oktober een nieuwe productie van Rusalka bij de Opéra national du Rhin in Straatsburg. De regie is in handen van Nicola Raab.

Antony Hermus. (© Marco Borggreve)

Rusalka is veel meer dan een sprookje, stelt de Opéra national de Rhin, en dat wil het met deze nieuwe productie laten zijn. De opera van Antonín Dvořák staat voor het eerst op het programma van het Franse operahuis. Voor die gelegenheid heeft het regisseur Nicola Raab geëngageerd, die eerder een succesvolle Francesca da Rimini bij het huis ensceneerde.

Op de bok voor het Orchestre philharmonique de Strasbourg staat Antony Hermus, die dit seizoen intensief bezig zal zijn met Dvořáks bekendste operapartituur. In maart en april 2020 leidt hij hetzelfde werk bij de English National Opera in Londen.

In Straatsburg is de titelrol bezet met de bekende sopraan Pumeza Matshikiza. Bryan Register is de prins en Patricia Bardon vertolkt Jezibaba.

Rusalka is van 18 tot en met 26 oktober in Straatsburg te zien, met op 8 en 10 november uitvoeringen in Mulhouse. Zie voor meer informatie de website van de Opéra national du Rhin.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Anna, Jake en Igor

Volgend artikel

Gijsbertsen en Eijsackers geven drie recitals

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.