Nieuws

Place de l’Opera viert elfjarig bestaan

Place de l’Opera, ons magazine voor operaliefhebbers, bestaat vandaag elf jaar. De afgelopen jaargang publiceerden we 662 artikelen. We volgden het operaleven in binnen- en buitenland op de voet door interviews, reportages, podcasts, recensies en meer. Ook in de komende jaargang beloven we weer veel tekst, beeld en geluid.

De afgelopen jaargang van Place de l’Opera was bijzonder: we vierden ons tienjarig bestaan en deden dat met een recordaantal bezoekers. We recenseerden bijna alle operaproducties in Nederland en waren present bij een groot aantal voorstellingen in het buitenland. We warmden het publiek in reportages en podcasts op voor vele premières en portretteerden talloze opera-artiesten in interviews (hoogtepunten zijn te vinden in ons overzicht ‘De tien mooiste interviews van 2019‘).

Met 662 nieuwe artikelen staat de teller van ons archief inmiddels op bijna 8.000. Veel bijdragen bewijzen zich tijdloos en worden nog altijd goed gelezen. Een groot woord van dank aan alle auteurs, die met veel passie en toewijding de ‘kroniek’ van Place de l’Opera dagelijks uitbreiden.

Uit de statistieken blijkt dat onze opera-agenda nog altijd de best gelezen pagina is. De agenda brengt vrijwel alle operaproducties (geënsceneerd, concertant, in de bioscoop) in kaart, aangevuld met een grote hoeveelheid liedrecitals en vocale concerten. Het is een perfecte tool om je operabezoeken te plannen.

Goed gelezen werden in de tiende jaargang onze bijdrages over opera in de bioscoop, wat de toenemende populariteit van dat relatief nieuwe fenomeen nog eens onderstreept. Ook geliefd was onze rubriek ‘Wat is opera?’, speciaal voor beginners, en ons interview met sopraan Donij van Doorn, vaste soliste bij André Rieu. Zelfs als het gaat om websitebezoekers blijkt Rieu meer dan anderen in staat te zijn het grote publiek aan te spreken…

In onze nieuwe jaargang zullen we het operaleven in Nederland en daarbuiten weer intensief volgen en verslaan. Betrokken en onafhankelijk. U mag wederom honderden artikelen verwachten, en dat in een nieuw jasje. Deze maand presenteren we een geheel nieuw design, waar momenteel hard aan gewerkt wordt. Een moderne look met meer functionaliteiten, waarachter echter nog steeds dezelfde fascinatie voor en toewijding aan het operagenre schuil zal gaan.

Vorig artikel

DNOA brengt NL-première Little Women

Volgend artikel

Opera in de media: week 3 van 2020

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.