Buitenlands nieuwsNieuws

Netrebko en Beczala vieren succes in Bohème

Anna Netrebko en Piotr Beczala hebben zaterdag 20 februari met succes een oude productie van La Bohème in reprise laten gaan bij de Metropolitan Opera in New York. Hoewel niet kritiekloos, werd hun vertolking van het liefdespaar uit Puccini’s werk enthousiast ontvangen.

Het New Yorkse publiek krijgt maar geen genoeg van de Bohème die Franco Zeffirelli in 1981 maakte. Zaterdag ging de productie wederom in reprise bij de Metropolitan Opera.

De cast trok veel aandacht, aldus enkele Amerikaanse media. Stersopraan Anna Netrebko zong de rol van Mimi. ,,Eén van haar beste rollen”, aldus de New York Times. De recensent had de nodige opmerkingen bij haar vertolking, maar concludeerde uiteindelijk toch dat ,,je niet vaak een Mimi hoort die met zo’n levendig karakter en charisma gezongen wordt”.

The Associated Press opende zijn recensie met ‘Anna Netrebko wordt beter en beter’. ,,Haar kleurrijke stem had het hele huis in haar ban tijdens ‘Mi chiamano Mimi’”, schreef het persbureau.

De Poolse tenor Piotr Beczala – die voor het eerst Rodolfo zong bij de Met – kon eveneens op goede kritieken rekenen. ,,Hij heeft het in zich om een groot tenor te zijn, maar hij is er nog niet helemaal”, oordeelde de New York Times. Waar de recensent van genoot, waren zijn ‘zoete lyriek en scherpe intensiteit’, wat hij minder vond, was zijn gebrek aan zekerheid.

The Associated Press schreef: ,,Beczala, een rijzende 43-jarige, heeft een precieze en glinsterende tenor die hij indrukwekkend hanteert. En zijn jongensachtige look gaf zijn Rodolfo een zeldzaam geloofwaardige leeftijd.”

In de overige rollen kreeg bariton Gerald Finley (Marcello) veel lof. De New York Times: ,,Hij zong met robuuste klank, eerlijkheid, intelligentie en een indrukwekkende Italiaanse dictie.”

Vorig artikel

Vlaamse Opera speelt controversiële Carlos

Volgend artikel

Concertgebouw kleedt seizoen Russisch aan

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.