Nieuws

Frank van Aken zingt Herodes in Atlanta

De Nederlandse tenor Frank van Aken zingt vanaf 25 januari de rol van Herodes in Salome bij de Atlanta Opera in Amerika. De opera van Richard Strauss wordt geënsceneerd door Tomer Zvulun.

Tenor Frank van Aken.

Frank van Aken is één van de meest succesvolle Nederlandse operazangers van dit moment. Na zijn opleiding in Den Haag en zijn professionele debuut als Macduff in Macbeth bij de Reisopera maakte hij internationaal carrière in het dramatische tenorrepertoire. Rollen als Tannhäuser, Siegmund en Tristan brachten hem naar de grootste operahuizen in de wereld.

Afgelopen seizoen zong Van Aken onder meer Sjoejski in Boris Godoenov bij de NTR ZaterdagMatinee, Laca Klemen in Jenůfa in Athene en Herodes in Salome bij het Hessisches Staatstheater Wiesbaden. De rol in Strauss’ meesterwerk neemt hij nu bij de Atlanta Opera wederom op zich.

Herodes is koning in Judea en Perea. Zijn beeldschone stiefdochter is geobsedeerd door de profeet Johannes de Doper, die door Herodes is gevangengezet. Nadat Salome een erotische dans voor Herodes heeft uitgevoerd, mag ze hem alles vragen wat ze wil. Ze vraagt om het hoofd van Johannes.

Van Aken staat in Atlanta naast zangers als Jennifer Larmore (Herodias), Jennifer Holloway (Salome), Nathan Berg (Jochanaan) en Adam Diegel (Narraboth). De muzikale leiding is in handen van Arthur Fagen.

Later dit seizoen is Van Aken te gast in Mannheim, waar hij bij het Nationaltheater de rol van Tristan in Wagners bekende opera Tristan und Isolde zal zingen (14 juni t/m 5 juli 2020).

Zie voor meer informatie de website van de Atlanta Opera en de persoonlijke website van Frank van Aken.

Vorig artikel

prisoner of the state beleeft Europese première

Volgend artikel

Opera in de media: week 4 van 2020

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.