Nieuws

Cité de l’Opera: Stephen, Judy, Charles

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 237.

Help elkaar
In de VS zijn operahuizen actief met branche-vreemde activiteiten: de Atlanta Opera zet het kostuumatelier in voor het maken van medische hulpmiddelen.

Andere tijden
Met zijn drieën in een auto, dat raakt in de wereld van 2020 aan de grenzen van het betamelijke. Deze video is van vóór dit jaar. Het Mahler Festival in Amsterdam gaat niet door. Dan maar dit.

Ode aan Wuorinen
Het overlijden van de Amerikaanse componist Charles Wuorinen, afgelopen week, zette componist Philip Glass aan tot een muzikale ode.

Wagner-tijdverdrijf
Hoeveel weet u van Wagner en zijn werken? Test het in deze quiz.

Vooruitkijken
Er komt een tijd dat we weer naar theaters kunnen en zangers en musici hun talenten weer kunnen laten horen. In het najaar wellicht, in Brussel. Levy Sekgapane, winnaar van het Belvedere Concours in Amsterdam in 2015, kijkt vooruit.

Kent u die mop van…
Actuele humor, dat kan.

Mild und leise
We willen met Cité informeren en soms een beetje amuseren. Maar met deze video doen we een schaamteloze poging tot tranen.

Muziek verbindt
De musici van het orkest van de Metroplitan Opera leveren hun bijdrage aan de wereld van vandaag met muziek. Een speciale pagina biedt een overzicht van alle concertjes.

Progress online
Het Festival d’Aix-en-Provence biedt online opnamen aan van producties die de laatste jaren gemaakt zijn. The Rake’s Progress, in een regie van Simon McBurney (die later ook in Amsterdam te zien was), behoort tot het aanbod.

Zingende journalist
Ronan Farrow kennen we als één van de journalisten die publiceerden over de misdragingen van Harvey Weinstein. Lang geleden zong hij ook, en mams Mia haalde ter gelegenheid van Stephen Sondheims tachtigste verjaardag deze opname uit het familiearchief.

Judy Dench zingt
Nog een tranentrekker, deze versie van ‘Send in the clowns’ uit A Little Night Music van Sondheim.

Kijken
Een overzicht van streams door operahuizen overal ter wereld, verzameld door OperaWire. Ontbrekend is de opname van Ritratto, die De Nationale Opera via YouTube aanbiedt.

Duidelijkheid
Dit zijn de feiten.

Geduld!
Nog maar 68 dagen.

Vorig artikel

Aanwinst: Genoveva door het Opernhaus Zürich

Volgend artikel

'Het zou zo'n waanzinnig vrolijke klucht zijn geworden'

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.