Nieuws

Cité de l’Opera: Anton, Floris en Jamie

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 238.

Videootje
Tenor Anton Kuzenok won tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch van 2017 twee prijzen. Hij was favoriet voor de hoofdprijs, maar die ging toen naar Yajie Zhang. Hij werkt tegenwoordig in Keulen.

Samen zingen
Zelfs een crisis krijgt het initiatief van NPO Radio 4 niet klein.

De troostmuur van Floris
U kunt uw suggesties nog tot eind van de week insturen.

Marcel als YouTuber
Bariton Marcel van Dieren is in elke rol geloofwaardig, dat was de laatste jaren in veel producties te zien. Ook in de rol van huiszanger, omgeven door collega’s die bijna even goed zijn als hij, doet hij het uitstekend. De familie heeft een heus YouTube-kanaal.

Lang
Wigmore Hall-directeur John Gilhooly neemt zelf even afscheid op Twitter. De kamermuziekzaal in Londen blijft nog heel lang dicht.

Prijswinnaar
De Munt viel in de prijzen met de productie van Tsaar Saltan. U kunt meteen zelf zien waar die onderscheiding op gebaseerd is.

Overvloed
Het aanbod van leuke, spontane en/of originele filmpjes op internet is adembenemend. Deze haalde onze strenge selectie.

Penderecki overleden
De artikelen over de overleden componist Penderecki maakten duidelijk dat er een verschil is tussen een filmcomponist en een componist wiens werk voor film wordt gebruikt.

Geen Frosch
Het publiek had zich verheugd op de productie van De Nationale Opera, sopraan Elza van den Heever had zich voorbereid op haar debuut in een scenische Frau ohne Schatten, maar het ging allemaal niet door. Hier is een video van een productie van de Wiener Staatsoper.

Even niet
Bericht aan alle zangers en musici: je moet niks.

Verdi down under
Net voor alles anders werd, bracht het Sydney Opera House op 14 maart een uitvoering van Verdi’s Atilla.

Regietheater 2.0
Muziekschrijver Alex Ross recenseerde deze hilarische productie van Jamie Barton, Kathleen Kelly en Ryan Mckinny zo: ‘We desperately need to see an entire Ring production elaborated in accordance with this astounding Regie-Konzept.’ Helemaal mee eens.

Vorig artikel

Seizoen Komische Oper Berlin 2020/2021

Volgend artikel

Draghi’s Prometeo: een vurig plaatdebuut

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.