Nieuws

Concertgebouw blijft tot 1 september dicht

Het Concertgebouw in Amsterdam houdt zijn deuren tot 1 september gesloten. Dat maakte de concertzaal woensdag bekend. Onder meer de volledige BankGiro Loterij ZomerConcerten vallen daardoor uit.

Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. (© Leander Lammertink)

Lange tijd meldde de website van het Concertgebouw dat alle concerten tot 1 juni geannuleerd waren, wat de muziekliefhebber stille, wellicht naïeve hoop gaf dat er in de zomermaanden weer muziek gemaakt zou kunnen worden, eventueel in aangepaste concertformats. Woensdag zag de Amsterdamse concertzaal zich echter genoodzaakt de sluiting met twee maanden te verlengen.

‘Wij zouden niets liever doen dan de deuren weer wijd voor u openzetten, maar helaas is dat de komende maanden nog niet mogelijk’, stelt het Concertgebouw. ‘Wij hebben daarom moeten besluiten alle concerten tot 1 september – waaronder de volledige BankGiro Loterij ZomerConcerten – te annuleren.’

Het Concertgebouw zoekt naar alternatieve data voor geannuleerde concerten en wil binnen enige weken bekendmaken welke concerten inderdaad ingehaald kunnen worden.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Opera Zuid toont Káťa met Elmar Gilbertsson

Volgend artikel

Mijn Strauss: Der Rosenkavalier

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.