Nieuws

Cité de l’Opera: Angela, Rufus en Michael

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 254.

Bayreuth online
Parallel aan het oorspronkelijke programma van de Bayreuther Festspiele 2020 zijn de opera’s in oudere versies online te zien. Een kaartje kost 4,90 euro.

Ring in superspeed
Wie thuis niet het geduld heeft het Wagner-repertoire volledig te bekijken, wordt bediend met een stopmotionvideo van Der Ring des Nibelungen. In een half uurtje weet u alles over liefde en wereldmacht.

Koude handjes in september
Angela Gheorghiu zingt vanaf 20 september Mimì in Luik. Ze blikt vast vooruit met deze opname.

Handleiding voor succes
Hoe word je een operaster? Deze documentaire laat het zien.

Hadrian online
De tweede opera van Rufus Wainwright, Hadrian, wordt nog niet heel veel opgevoerd. Maar dankzij de Canadian Opera Company heeft de hele wereld de kans het stuk te zien.

Hulp voor de stem
Zangers, vergeet de gemberthee. Hier is de pocketvox.

Terugluisteren
Zijn dochter brengt in herinnering dat het vandaag tien jaar geleden is dat de Britse tenor Anthony Rolfe Johnson overleed. Ze brengt met enkele collega’s een ode aan haar vader.

Rel bij Tucker
De zoon van tenor Richard Tucker, David, maakte deel uit van het bestuur van de stichting die werd opgericht ter nagedachtenis van zijn vader. David noemde op Facebook Black Lives Matter-activisten ‘thugs’. De Black Opera Alliance vroeg om zijn vertrek, met een citaat van de net overleden John Lewis: ‘We have been too quiet for too long. There comes a time when you have to say something. You have to make a little noise. You have to move your feet. This is the time.’

Traviata op afstand
Het Franse Forum Opéra was bij La traviata in Madrid. ‘Oui, l’opéra est de retour dans une grande capitale’, stelt de leesbaar aangedane recensent vast.

Ondernemend
Michael J. Scott mikt hoog, op het vermaarde Metropole Orkest. We zouden er zeker een kaartje voor kopen.

Voor jou oortjes en mij oortjes
De reportages die Botte Jellema maakt over de seizoensopener van De Nationale Opera – iets met Faust – zijn online te beluisteren.

Vorig artikel

ZaterdagMatinee presenteert alternatief programma

Volgend artikel

De Nationale Opera herziet eerste seizoenshelft

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.