Nieuws

Cité de l’Opera: Cecilia, Ed en Jonas

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité del’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 260.

Cecilia in charge
Zangeres Cecilia Bartoli blijft nog enkele jaren artistiek directeur van de voorjaarseditie van de Salzburger Festspiele.

Proosten op een lege agenda
Het verhaal van Ed Lyon is het verhaal van veel zangers. Bijna geen projecten de komende maanden die doorgaan.

Kunstenaars in de Raad
Volgens de drie jonge theatermakers van Platform Aanvang! is er geen sprake van overaanbod. Er is te weinig vraag. In hun verhaal speelt het publiek geen rol van betekenis.

Moeizaam
De uitvoering van de TOZO, de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers, geeft vanaf het begin problemen. Op 1 oktober gaat de derde tranche in, die geldig is tot 1 juli 2021. Tot die tijd wordt spaargeld tot ruim 45.000 euro en een eigen huis niet meegewogen bij steunaanvragen.

Nieuw begin
Zaterdag staat Stefabo La Colla naast onder anderen Anita Hartig en Maria Riccarda Wesseling op het podium van het Concertgebouw voor de opening van het NTR ZaterdagMatinee-seizoen.

Reageren op recensies
De klassiekezangwereld op TikTok? It’s happening. Jacquelyn Stucker gebruikt het medium voor een reactie op recensies. Ze recenseert de recensenten. Onze recensie van haar bijdrage zullen we u besparen.

Opera op beeldscherm
Een trend waarvan de noodzakelijkheid hopelijk snel voorbij is: livestreams uit theaters. Het operahuis in Zürich heeft wel een mooi aanbod voor eind september.

Nieuwe Callas
De productie 7 Deaths of Maria Callas gaat vandaag bij de Bayerische Staatsoper in première met filmacteur William Dafoe in één van de hoofdrollen. Marina Abramović maakte de enscenering. De voorstelling is als livestream zaterdag 5 september te zien.

Lekker op tijd
De jaarlijkse Christmas Carol Competition van de BBC is weer begonnen.

Nieuwe single
Een nieuw album is onderweg, maar eerst verschijnt nu de single ‘Da untem im Tale’. Het klinkt als iets van heel vroeger. Een 45-toerenplaatje zal er wel niet zijn, maar de single is een voorbode van de nieuwe cd van Jonas Kaufmann, Selige Stunde.

Zomerplannen 2021
Het Glyndebourne Festival kijkt vast vooruit. De plannen voor de zomer van 2021 bestaan onder meer uit producties van Kát’a Kabanová en Il turco in Italia.

Nu nog volle zalen
De theaters in Oost-Nederland merken dat het publiek nog afwachtend reageert op de aangepaste programmering van het nieuwe seizoen. Er zijn veel, vooral kleine, voorstellingen, want ‘wat we missen zijn de hele grote musicals en opera’s met veel mensen en grote decors. Ook orkesten kunnen niet op volle sterkte optreden.’

Vorig artikel

DNO opent seizoen met alternatieve Faust

Volgend artikel

Duo Serenissima doet zingende nonnen herleven

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.