Nieuws

Cité de l’Opera: Jenny, Thomas en Ailyn

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 270.

Floppy – fluffy – poppies
Jenny, de ‘vocal animator’ van de Welsh National Opera, geeft les in het losmaken van stem en gezicht.

Nessun Dorma in Amerika
Amerikaanse operazangers hebben zich de laatste maanden nadrukkelijk uitgesproken voor het belang van stemmen en voor de verkiezing van Biden als president. Ze zijn opgelucht…

… of ze gingen ervan zingen.

En natuurlijk was Joyce erbij:

Thomas tekent
Pianist Thomas Beijer is niet alleen begenadigd musicus, schrijver en arrangeur, hij maakt ook geinige animaties.

Vincerò Academy
Wie les wil krijgen van Ailyn Pérez kan terecht op de nieuwe academie.

Debat over cultuur
Kunsten ’92 organiseert een debat in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. De vragen aan politici van verschillende partijen zijn: welke ambities hebben de politieke partijen voor cultuureducatie en cultuurparticipatie? Valt er echt iets te kiezen?

Schubert en een molen
Tenor Eamonn Mulhall en pianist Niall Kinsella geven dinsdagavond een recital. Het is weer voor Winterreise, maar het wordt Die schöne Müllerin.

Kansen
De samenwerking van operastudio’s in Europa, onder voorzitterschap van Pierre Audi, biedt kansen voor een andere doelgroep dan die normaal door operastudio’s wordt bereikt.

Opera thuisbezorgd
Het Royal Opera House is dicht vanwege de lockdown, maar werkt online door. Er komen streams aan van onder meer Don Giovanni (27 november) en eerst (20 november) Ariodante van Händel met onder anderen Paula Murrihy, Chen Reiss en Gerald Finley.

Voor minder dan een dubbeltje op de eerste rang
De streams van het Royal Opera House kosten geld, wie producties van Garsington wil zien, kan gratis terecht op hun website.

Voorpret
De komende livestream van Opera Zuid , die letterlijk iedereen met een scherm waar ook ter wereld kan bereiken, bestaat uit de opera La voix humaine en L’heure espagnole. U las er al over op Place de l’Opera. Er is nu een video waarin u een voorproef krijgt van de double bill die zaterdagavond wordt gestreamd.

Kunst van buiten de Randstad
Het Limburgse magazine Zuiderlucht ging langs bij de ENCI, de voormalige cementfabriek, waar nu in één van de kantoren Het Geluid Maastricht huist.

But seriously, folks
We eindigen Cité altijd graag licht, maar deze door Sarah Connolly geretweete TikTok-video is ernstige kost.

Vorig artikel

Opera in de media: week 46 van 2020

Volgend artikel

Engeltjes geeft Q&A in plaats van concert

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.