Home » Nieuws

Hoogeveen krijgt jaarlijks gratis opera

9 februari 2009 Geen reacties

HOOGEVEEN – De stichting Aria Aperta wil vanaf 2010 jaarlijks een gratis opera in het Steenbergerweidepark van Hoogeveen gaan brengen. De gemeente zal het initiatief elke keer met 25.000 euro steunen. Dat bericht het Dagblad van het Noorden.

Aria Aperta wil klassieke muziek bij meer mensen bekender maken. Het nieuwste idee om dat te bewerkstelligen is een gratis toegankelijke opera in het park in Hoogeveen. In een conceptplan geeft de stichting een blik op haar plannen.

Het Noord Nederlands Orkest gaat de productie mogelijk begeleiden. Verder zou een bekende cabaretier of acteur het verhaal kunnen vertellen of kan een bekende Hoogevener/Drent een rol in de opera gaan spelen. Een uitvoering van Die Fledermaus van Johann Strauss behoort ook tot de mogelijkheden.

Het plan is nog niet volledig uitgewerkt, maar volgens het Dagblad van het Noorden heeft de gemeente Hoogeveen er wel jaarlijks 25.000 euro voor over. Streven van Aria Aperta is dat het parkconcert binnen enkele jaren een begrip is in Hoogeveen.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.