Nieuws

Villázon zegt ook voorstelling Baden-Baden af

BADEN-BADEN – Operaster Rolando Villázon heeft na een mislukte Lucia di Lammermoor in New York nu ook drie voorstellingen in Baden-Baden afgezegd. Bij de Met was zijn reden ziekte, de Duitsers deelde hij mee dat de rol niet in zijn repertoire past. Dat meldt Codex flores.

Villázon zou in juli driemaal in Baden-Baden optreden als Vaudemont in Jolanthe, een opera van Tsjaikovski. Anna Netrebko staat geprogrammeerd voor de titelrol, Valery Gergiev dirigeert.

In een brief aan de intendant van het Festspielhaus van de Duitse stad schrijft Villázon dat hij de rol ‘zeer grondig’ bestudeerd heeft, maar dat hij moet vaststellen dat de partij niet in het repertoire past waar hij zich momenteel op wil richten. Als schrale troost zal hij niet twee keer maar drie keer met Elina Garanca concertant optreden in Werther van Jules Massenet.

Het is een opvallend bericht, aangezien Villázon kort geleden al een aantal voorstellingen van Lucia di Lammermoor bij de Met moest afzeggen. Tijdens de première daarvan stelde hij teleur – officieel vanwege ziekte – waarna hij vervangen werd.

Vorig artikel

Opera Kurt Weill krijgt twee Grammy’s

Volgend artikel

Purcell-reis door zeventiende-eeuws Londen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.