Nieuws

Nieuwe titels Rossini, Prokofiev en Wagner

De labels Arthaus Musik en C Major hebben vandaag weer diverse opera’s op de Nederlandse markt gebracht. Daaronder een titel van Prokofiev en twee titels van Rossini. Ook is de volledige productie van Der Ring des Nibelungen uit Weimar nu in boxvorm verkrijgbaar.

Prokofiev hoeft niet te klagen over aandacht van Arthaus en C Major. Het eerste label bracht vandaag het ballet Romeo and Juliet op de markt, een productie uit Ludwigshafen, 2006. Bij het tweede label verscheen The Gambler, een productie uit Berlijn onder leiding van Daniel Barenboim.

Van Rossini verschenen eveneens twee werken, beide bij Arthaus. Uit Parijs komt een wat oudere productie van L’Italiana in Algeri. Het gaat om een enscenering van Andrei Serban, muzikaal geleid door Bruno Campanella. In de cast zingen zangers als Bruce Ford en Alessandro Corbelli.

Ook Rossini’s opera Il Viaggio a Reims is op dvd verschenen, in een productie van het Gran Teatre del Liceu uit 2003. Het orkest staat onder leiding van Jésus Lopéz-Cobos, in de cast Kenneth Tarver, Elena de la Merced, Paula Rasmussen en Josep Bros.

De productie van Der Ring des Nibelungen die het Deutsches Nationaltheater Weimar in 2008 maakte, is nu in boxvorm verschenen – nadat de vier afzonderlijke delen eerder al waren uitgebracht. De cyclus wordt geleid door Carl St.Clair en geregisseerd door Michael Schulz. De cast kent namen als Erin Caves, Catherine Foster, Mario Hoff, Tomas Möwes en Johnny van Hal.

Als ‘Blu-Ray sampler’ is tot slot een productie van La Traviata verschenen. Op de Blu-Ray-disc staat naast de opera van Verdi ruim een uur aan hoogtepunten uit 26 andere opera’s, balletvoorstellingen en documentaires die op Blu-Ray verkrijgbaar zijn.

De Traviata-productie wordt muzikaal ingevuld door Angela Gheorghiu als Violetta, Ramón Vargas als Alfredo Germont en Roberto Frontali als Giorgio Germont. Dirigent is Lorin Maazel, de regie komt van Liliana Cavani.

Zie voor details van de uitgaven de website van C&S Entertainment.

Vorig artikel

Hoe konden we Korngold ooit vergeten?

Volgend artikel

Twintig minuten applaus voor Villazón

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Susan
    23 maart 2010 at 20:24

    Wat is er nieuw aan de Rossini dvd van Il viaggio, deze is al jaren geleden op de markt gebracht (zie ook de Aangenaam Klassiek actie van enige jaren geleden).