Home » Nieuws

Veel sterren in uitgaven Arthaus en C Major

14 april 2010 Geen reacties

De labels Arthaus Musik en C Major hebben vandaag enkele operatitels met grote namen op de Nederlandse markt gebracht. Op de dvd’s en Blu Ray’s zijn artiesten als Plácido Domingo, José Cura en Fiorenza Cedolins te zien.

Zowel op dvd als op Blu-Ray is een double bill van Cavalleria Rusticana en Pagliacci verschenen, twee eenakters uit het verismo. Stertenor José Cura zingt in beide opera’s de mannelijke artiesten. De overige rollen worden bezet door onder andere Fiorenza Cedolins, Carlo Guelfi en Paoletta Marrocu. Dirigent is Stefano Ranzani, de regie is van Grischa Asagaroff.

Arthaus heeft verder een oude productie van La Traviata opgeduikeld, eentje van het Teatro Giuseppe Verdi in Busetto, 2002. Dirigent is Plácido Domingo, de cast bestaat uit zangers als Stefania Bonfadelli, Scott Piper en Renato Bruson. De regie is van Franco Zeffirelli.

C Major gaat dit keer wat verder terug in de tijd met een uitgave van Händels Admeto (zowel op dvd als Blu-Ray). Het gaat om een productie van de Händel-Festspiele Göttingen 2009. Tim Mead, Marie Arnet en William Berger zingen onder andere in de cast, Nicholas McGegan dirigeert en Doris Dörrie regisseert. De productie kreeg de Herald Angel Award in 2009.

Interessant is tot slot ook de feestelijke uitgave van een dvd van Dietrich Fischer-Dieskau, vanwege diens 85e verjaardag in mei 2010. Op de dvd zijn Winterreise en Die schöne Mullerin van Schubert te horen.

Zie voor de details van alle nieuwe uitgaven van C Major en Arthaus Musik de website van C&S Entertainment of bekijk de etalage van de labels op de homepage van Place de l’Opera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.