Home » Nieuws

Costello wint prestigieuze Amerikaanse award

20 april 2009 Geen reacties

Tenor Stephen Costello heeft de Richard Tucker Award 2009 gewonnen. De prijs wordt sinds 1978 uitgereikt aan Amerikaanse zangers die een grote internationale operacarrière tegemoet zien.

De award is vernoemd naar de bekende Amerikaanse tenor Richard Tucker. Het Richard Tucker Music Foundation reikt ter ere van hem ieder jaar de prijs uit, die een geldbedrag van 30.000 dollar inhoudt. Het rijtje winnaars kent grote namen, zoals Renée Fleming, Lawrence Brownlee, Stephanie Blythe en Joyce DiDonato.

Een deskundige jury beslist over de winnaar. Dit keer was Stephen Costello de gelukkige. „Stephen is gezegend met een prachtige stem, charisma en werkelijk muzikale artistieke verbeelding”, zei de voorzitter van het Foundation, Barry Tucker. „Ik weet zeker dat hij het Foundation erg trots zal maken als hij carrière gaat maken.”

De 27-jarige Costello reageerde, als vanzelfsprekend, erg verheugd. „Het is een voorrecht om een award te winnen die de naam van Richard Tucker draagt. En het is een eer en indrukwekkend om in het rijtje winnaars te komen staan.”

Costello komt uit Philadelphia, waar hij momenteel Rinuccio zingt in Gianni Schicchi van Puccini. Die rol zingt hij ook tijdens een festival in Spoleto en in Covent Garden. Zijn debuut bij de Metropolitan Opera maakte Costello in 2007, als Arturo in Lucia di Lammermoor. Op zijn kalender staan onder meer nog optredens in Covent Garden (gekoppeld aan een opname voor Opera Rara), Berlijn en diverse Amerikaanse operahuizen.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.