Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

EMI-artiesten winnen Classical BRIT Awards

Londen17 mei 2010 Geen reacties

Angela Gheorghiu, Thomas Adès, Antonio Pappano en Kiri Te Kanawa zijn in de prijzen gevallen bij de elfde editie van de Classical BRIT Awards, op donderdag 13 mei in de Royal Albert Hall in Londen.

De drie winnende EMI-uitgaven.

De Classical BRIT Awards worden jaarlijks uitgereikt op basis van in Engeland uitgebrachte opnames. Met de prijzen wil de organisatie het beste van de wereld van klassieke muziek promoten en tegelijk de plek van Engeland in die wereld versterken.

Angela Gheorghiu werd gekroond tot Female Artist of the Year vanwege haar opname van Madama Butterfly met het Orchestra e Coro dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia onder leiding van Antonio Pappano.

Maestro Pappano kreeg nog meer eer: zijn opname van Verdi’s requiem (met hetzelfde orkest) was goed voor de Critics’ Award. De zangrollen van die opname werden vertolkt door Rolando Villazón, Anja Harteros, Sonia Ganassi en René Pape.

De componist Thomas Adès scoorde de prijs van Composer of the Year met de opname van zijn opera The Tempest. Adès is net als Gheorghiu en Pappano een artiest uit de familie van het label EMI Classics.

De sopraan Dame Kiri Te Kanawa kreeg, zoals eerder dit jaar bekendgemaakt, de Lifetime Achievement in Music Award, voor haar gehele carrière. Daarmee kwam ze in het rijtje van namen als Plácido Domingo en José Carreras.

Zie voor meer informatie de website van de Classical BRIT Awards.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.