Home » Nieuws

Channel Classics viert twintigste verjaardag

Eindhoven24 mei 2010 Geen reacties

Het label Channel Classics Records viert vandaag haar twintigste verjaardag. Artiesten en gezelschappen die bij het label betrokken zijn, zijn onder andere Reinild Mees, Johannette Zomer en Amsterdam Sinfonietta.

Channel Classics werd in 1990 opgericht door C. Jared Sacks. Sacks groeide op in Boston, maar kwam voor zijn muziekstudie naar Amsterdam. Hij speelde vijftien jaar Franse hoorn voordat hij besloot een eigen label te beginnen. De naam Channel Classics is gebaseerd op de Kanaalstraat in Amsterdam, waar Sacks een tijd woonde.

De oprichter runt nu samen met zijn Nederlandse vrouw Lydi Groenewegen het label, waarmee tal van artiesten wereldwijd gepromoot worden. Daaronder gezelschappen als Amsterdam Sinfonietta, het Budapest Festival Orchestra en Frommermann, en ook artiesten als pianist Reinild Mees (die veel twintigste-eeuws liedrepertoire opnam) en Johannette Zomer (die veel barokopnamen maakte).

Channel Classics viert haar jubileum met een feestdag in Eindhoven, vandaag op Tweede Pinksterdag. Tal van Channel-artiesten geven optredens. Zo geven Johannette Zomer en Reinild Mees een masterclass voor zangers. Afsluitend is er een groot concert waar de hele ‘Channel-familie’ aan meewerkt.

Zie voor meer informatie de website van Channel Classics.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.