Nieuws

Channel Classics viert twintigste verjaardag

Het label Channel Classics Records viert vandaag haar twintigste verjaardag. Artiesten en gezelschappen die bij het label betrokken zijn, zijn onder andere Reinild Mees, Johannette Zomer en Amsterdam Sinfonietta.

Channel Classics werd in 1990 opgericht door C. Jared Sacks. Sacks groeide op in Boston, maar kwam voor zijn muziekstudie naar Amsterdam. Hij speelde vijftien jaar Franse hoorn voordat hij besloot een eigen label te beginnen. De naam Channel Classics is gebaseerd op de Kanaalstraat in Amsterdam, waar Sacks een tijd woonde.

De oprichter runt nu samen met zijn Nederlandse vrouw Lydi Groenewegen het label, waarmee tal van artiesten wereldwijd gepromoot worden. Daaronder gezelschappen als Amsterdam Sinfonietta, het Budapest Festival Orchestra en Frommermann, en ook artiesten als pianist Reinild Mees (die veel twintigste-eeuws liedrepertoire opnam) en Johannette Zomer (die veel barokopnamen maakte).

Channel Classics viert haar jubileum met een feestdag in Eindhoven, vandaag op Tweede Pinksterdag. Tal van Channel-artiesten geven optredens. Zo geven Johannette Zomer en Reinild Mees een masterclass voor zangers. Afsluitend is er een groot concert waar de hele ‘Channel-familie’ aan meewerkt.

Zie voor meer informatie de website van Channel Classics.

Vorig artikel

Eerst IT-manager, nu keizer Altoum

Volgend artikel

Opera Zuid-oprichter Kivits onderscheiden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.