Home » Nieuws

Callas, Malkovich en meer bij Arthaus

16 juni 2010 Geen reacties

Arthaus Musik en C Major hebben vandaag een aantal nieuwe operauitgaven en heruitgaven op de Nederlandse markt gebracht. Daaronder de film Callas Assoluta op Blu-Ray en een muziektheaterwerk met John Malkovich in de hoofdrol.

De film Callas Assoluta van Philippe Kohly probeert het leven en werk van de legendarische Maria Callas tot leven te wekken. Het label Arthaus noemt het ‘de film over Callas waar iedereen op heeft gewacht’.

Arthaus brengt ook enkele nieuwe operaproducties uit. Uit Zürich komt een productie van Mozarts Così fan tutte, met in de cast onder andere Malin Hartelius, Anna Bonitatibus en Javier Camarena. De regie is van Sven-Eric Bechtolf. De voorstelling werd in 2009 opgenomen.

Ook uit 2009 komt een productie van Adriana Lecouvreur van het Teatro Regio di Torino. Renato Palumbo dirigeert een cast van onder andere Micaela Carosi, Marcelo Álvarez en Marianne Cornetti.

Een bijzonder nieuwe titel bij Arthaus is The Infernal Comedy, Confessions of a serial killer. Het is een toneelstuk met muziek van componisten als Vivaldi, Boccherini, Haydn, Mozart en Beethoven en gaat over de moordenaar Jack Unterweger. Het werd in 2009 opgevoerd in het Ronacher Theater in Wenen met filmster John Malkovich in de hoofdrol.

C Major heeft een productie van Aida uitgebracht, opgevoerd in een regie van Graham Vick tijdens het festival van Bregenz in 2009. Carlo Rizzi dirigeert, de solisten zijn onder andere Tatiana Serjan, Iano Tamar en Iain Paterson.

Ook heeft C Major het openingsconcert van de Salzburger Festspiele 2008 uitgebracht. In dat concert slaan dirigent Pierre Boulez en pianist Daniel Barenboim de handen ineen en voeren stukken op van Ravel, Bartók en Stravinsky.

Zie voor het volledige aanbod van Arthaus Musik en C Major de website van C&S Entertainment. Zie ook de ‘etalage’ van nieuwe uitgaven van beide labels op de homepage van Place de l’Opera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.