Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Domingo wil nu ook Rigoletto zingen

26 juli 2010 4 reacties

Plácido Domingo’s baritonavontuur is nog niet afgelopen. Na Simon Boccanegra wil hij nu ook Verdi’s Rigoletto gaan zingen. Dat moet in september gaan gebeuren, in een televisieproductie van de RAI, live opgenomen op diverse locaties rond Mantua.

Plácido Domingo (foto: Sheila Rock).

Stertenor Plácido Domingo maakte zo’n jaar geleden zijn debuut als bariton, in een productie van Simon Boccanegra in Berlijn. Hij zong de rol daarna ook in New York (waarvan een voorstelling wereldwijd werd uitgezonden), Milaan en onlangs in Londen. De reacties waren overwegend enthousiast.

De tenor heeft nu besloten om zijn ‘baritoncarrière’ een vervolg te geven. Hij wil Verdi’s Rigoletto zingen. Het wordt geen uitvoering in een operahuis, maar een live opgenomen uitvoering op verschillende locaties rond Mantua, de Italiaanse plaats waar Verdi zijn opera liet afspelen.

De Italiaanse tv-zender RAI verzorgt de productie, die op 4 en 5 september uitgezonden wordt. De rest van de cast bestaat uit onder andere Vittorio Grigolo als graaf en Olga Peretyatko als Gilda. Zubin Mehta dirigeert, Marco Bellocchio regisseert.

door

4 reacties »

 • Hugo zei:

  Hallo Jordi,

  Ik weet natuurlijk niet waar deze info vandaan komt, maar Olga Peretyatko weet absoluut niks van deze opname. Eind september 2010 zingt ze inderdaad Gilda, maar dan in Venetië.

  Groeten,

  Hugo

 • Ewa zei:

  Geweldig! Evviva Placido !

 • Anna K. zei:

  EVIVA!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.