Buitenlands nieuwsNieuws

Domingo wil nu ook Rigoletto zingen

Plácido Domingo’s baritonavontuur is nog niet afgelopen. Na Simon Boccanegra wil hij nu ook Verdi’s Rigoletto gaan zingen. Dat moet in september gaan gebeuren, in een televisieproductie van de RAI, live opgenomen op diverse locaties rond Mantua.

Plácido Domingo (foto: Sheila Rock).

Stertenor Plácido Domingo maakte zo’n jaar geleden zijn debuut als bariton, in een productie van Simon Boccanegra in Berlijn. Hij zong de rol daarna ook in New York (waarvan een voorstelling wereldwijd werd uitgezonden), Milaan en onlangs in Londen. De reacties waren overwegend enthousiast.

De tenor heeft nu besloten om zijn ‘baritoncarrière’ een vervolg te geven. Hij wil Verdi’s Rigoletto zingen. Het wordt geen uitvoering in een operahuis, maar een live opgenomen uitvoering op verschillende locaties rond Mantua, de Italiaanse plaats waar Verdi zijn opera liet afspelen.

De Italiaanse tv-zender RAI verzorgt de productie, die op 4 en 5 september uitgezonden wordt. De rest van de cast bestaat uit onder andere Vittorio Grigolo als graaf en Olga Peretyatko als Gilda. Zubin Mehta dirigeert, Marco Bellocchio regisseert.

Vorig artikel

Twee weken Rossini in Pesaro

Volgend artikel

Curtis zet Berenice verfijnd op cd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

4Reacties

 1. 26 juli 2010 at 21:17

  Hallo Jordi,

  Ik weet natuurlijk niet waar deze info vandaan komt, maar Olga Peretyatko weet absoluut niks van deze opname. Eind september 2010 zingt ze inderdaad Gilda, maar dan in Venetië.

  Groeten,

  Hugo

 2. Ewa
  3 september 2010 at 20:54

  Geweldig! Evviva Placido !

 3. Anna K.
  3 september 2010 at 21:06

  EVIVA!