Buitenlands nieuwsNieuws

Bocelli debuteert bij Metropolitan Opera

Andrea Bocelli zal op 13 februari 2011 debuteren bij de Metropolitan Opera met een recital met aria’s en liederen van onder andere Händel, Beethoven en Tosti. Dat maakte het New Yorkse operahuis maandag bekend.

Bocelli is één van de meest gevierde tenoren van dit moment. Hij is vooral bekend van grootschalige concerten op podia overal ter wereld en van zijn massaal verkochte cd’s, zoals het beste verkochte klassieke album aller tijden Sacred Arias. Daarnaast treedt de blinde artiest echter ook op in operaproducties, waaronder in Torre del Lago, Verona, Bologna en Rome.

De Metropolitan Opera uit New York wil zich graag in dat rijtje operahuizen voegen en heeft de tenor gestrikt voor een recital in februari 2011. Bocelli zal begeleid worden door pianist Vincenzo Scalera, die in zijn carrière vele grote artiesten begeleidde, waaronder Carlo Bergonzi, Montserrat Caballé, José Carreras en Renata Scotto.

Bocelli zal werken van zeven componisten zingen: Händel, Beethoven, Wagner, Liszt, Richard Strauss, Fauré en Tosti. Op het programma staan onder meer het bekende ‘Ombra mai fu’ van Händel en ‘Zueignung’ van Richard Strauss. De kaartverkoop begint op 12 september.

Vorig artikel

Mooi gespeeld Monteverdi-drama uit Madrid

Volgend artikel

Op en top Spaanse Carmen in Schinznach

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.