Buitenlands nieuwsNieuws

Zuid-Koreaan wint Concours Ernst Haefliger

De Zuid-Koreaanse bariton Eung Kwang Lee heeft de derde editie van het Concours Ernst Haefliger in Bern gewonnen. Hij ontving 10.000 Zwitserse frank (zo’n 7600 euro). In de jury zaten onder andere sopraan Edith Mathis en intendant Aviel Cahn.

Het Concours Ernst Haefliger is het eerste zangconcours van Zwitserland. Het werd op initiatief van Aviel Cahn, intendant van de Vlaamse Opera, in 2006 in het leven geroepen en wordt georganiseerd door het Stadttheater Bern en het Menuhin Festival Gstaad. Het concours werd vernoemd naar de tenor Ernst Haefliger, de belangrijkste Zwitserse zanger van de afgelopen eeuw.

Het concours wil de jonge generatie operazangers steunen en in het bijzonder jonge Zwitserse zangers een platform geven om op te treden. Er is dan ook een speciale prijs voor beste Zwitserse deelnemer.

Afgelopen weekend vond de finale van het concours plaats, waarin tien van de tachtig deelnemers om de prijzen konden strijden. De Zuid-Koreaanse bariton Eung Kwang Lee won. De tweede prijs ging naar de Duitse sopraan Mandy Fredrich en de Amerikaanse bariton Todd Boyce won de derde prijs.

Mezzosopraan Eve-Maud Hubeaux was volgens de jury de beste Zwitserse zanger. Zij won bovendien een optreden bij het Stadttheater Bern. Andere prijzen gingen naar de Zuid-Afrikaan William Berger (concertoptreden op het Lucerne Festival) en de Oostenrijker Thomas Tatzl (optreden op het Menuhin Festival).

Zie voor meer informatie de website van het Concours Ernst Haefliger.

Vorig artikel

De wereld in 40 operahuizen: Tallinn

Volgend artikel

Fascinerend visitekaartje voor nieuwe opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Antonio
    7 juli 2013 at 12:05

    Interessant om het terug te lezen.