Nieuws

Joshua Lovell wint Belvedere-concours

De Canadese tenor Joshua Lovell heeft de 39ste editie van de International Hans Gabor Belvedere Singing Competition gewonnen. Hij won tevens de prijs van de internationale mediajury. Verity Wingate van De Nationale Opera Studio won de tweede prijs.

De winnaars van het 39ste Belvedere-concours: Verity Wingate (tweede prijs), Elena Villalón (tweede plaats), Joshua Lovell (eerste plaats) en Kangyoon Lee (derde plaats). (© Lutz Edelhoff)

Ondanks de reisbeperkingen vanwege de coronapandemie wist het Belvedere-concours 97 zangers uit 31 landen naar de finale in de Duitse stad Erfurt te halen. 49 finalisten konden vanwege coronarestricties niet naar Erfurt komen. Een jury van tien intendanten, onder wie Hein Mulders, verdeelde zondagavond de prijzen.

Joshua Lovell won in 2018 al de hoofdprijs op het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. Inmiddels is hij lid van het huisensemble van de Wiener Staatsoper.

Verity Wingate, lid van De Nationale Opera Studio, deelde de tweede prijs met de Amerikaanse sopraan Elena Villalón, die nog drie prijzen, waaronder de publieksprijs, en engagementen in Düsseldorf en Seattle mee naar huis nam. Wingate kreeg ook een engagement aangeboden, bij Konzert Theater Bern.

De derde prijs ging naar tenor Kangyoon Lee uit Zuid-Korea, die tevens een engagement bij de Deutsche Oper Berlin kreeg.

Vorig artikel

Opera in de media: week 26 van 2021

Volgend artikel

Krüs componeert De Nachtegaal en de Keizer

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.