Nieuws

Artistiek directeur Concertgebouw stopt

Anneke Hogenstijn, sinds 2007 artistiek directeur van het Concertgebouw, legt per 1 februari 2011 haar functie neer. Dat maakte het Concertgebouw vandaag bekend. Hogenstijn wil een nieuwe stap in haar loopbaan zetten.

Hogenstijn kwam in 1996 in dienst bij het Concertgebouw als programmeur van de Kleine Zaal. Ze werd al snel hoofdredacteur van het programmablad Preludium. In 2003 volgde een benoeming tot adjunct-directeur. Hogenstijn nam vanaf dat moment tevens de programmering van de Grote Zaal voor haar rekening.

In 2007 werd Hogenstijn artistiek directeur van het Concertgebouw. Onder haar hoede werden tal van nieuwe series en festivals gelanceerd. ,,Met haar grote professionaliteit en werkkracht heeft zij gezorgd voor een internationaal voorbeeldstellende eigen programmering”, reageert algemeen directeur Simon Reinink. ,,Ik zal haar als directe collega missen, maar heb er alle begrip voor dat zij na deze lange en inspannende periode haar bakens verzet.”

Wat Hogenstijn in 2011 gaat doen, is nog niet bekend, maar ze wil een nieuwe stap in haar loopbaan zetten. Wie haar opvolger wordt, is eveneens nog onbekend.

Vorig artikel

Zwitsers ontdekken voorloper Zauberflöte

Volgend artikel

De wereld in 40 operahuizen: Peking

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.