Home » Nieuws

Artistiek directeur Concertgebouw stopt

Amsterdam14 september 2010 Geen reacties

Anneke Hogenstijn, sinds 2007 artistiek directeur van het Concertgebouw, legt per 1 februari 2011 haar functie neer. Dat maakte het Concertgebouw vandaag bekend. Hogenstijn wil een nieuwe stap in haar loopbaan zetten.

Hogenstijn kwam in 1996 in dienst bij het Concertgebouw als programmeur van de Kleine Zaal. Ze werd al snel hoofdredacteur van het programmablad Preludium. In 2003 volgde een benoeming tot adjunct-directeur. Hogenstijn nam vanaf dat moment tevens de programmering van de Grote Zaal voor haar rekening.

In 2007 werd Hogenstijn artistiek directeur van het Concertgebouw. Onder haar hoede werden tal van nieuwe series en festivals gelanceerd. ,,Met haar grote professionaliteit en werkkracht heeft zij gezorgd voor een internationaal voorbeeldstellende eigen programmering”, reageert algemeen directeur Simon Reinink. ,,Ik zal haar als directe collega missen, maar heb er alle begrip voor dat zij na deze lange en inspannende periode haar bakens verzet.”

Wat Hogenstijn in 2011 gaat doen, is nog niet bekend, maar ze wil een nieuwe stap in haar loopbaan zetten. Wie haar opvolger wordt, is eveneens nog onbekend.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.