Buitenlands nieuwsNieuws

Pérez maakt onverwacht debuut bij ROH

Sopraan Ailyn Pérez heeft onverwacht haar debuut gemaakt bij het Royal Opera House. Tijdens een tour in Japan viel ze na één akte van La Traviata in voor Ermonela Jaho, die op haar beurt weer invaller was voor Angela Gheorghiu… Pérez’ optreden was een triomf.

Ailyn Pérez (foto: Paul Mitchell).

Het Royal Opera House maakt momenteel een tournee door Japan, waar het onder meer La Traviata van Verdi opvoert. Tijdens de openingsavond van de tour, afgelopen weekend, zou ster Angela Gheorghiu de hoofdrol zingen, maar zij meldde zich, zoals wel vaker, af. Haar vervanger Ermonela Jaho had echter last van allergieën en moest na één akte haar optreden staken.

Het operahuis had gelukkig nóg een sopraan achter de hand: de jonge Amerikaanse Ailyn Pérez. Tijdens de eerste akte zat ze nog gewoon in het publiek, vanaf de tweede stond ze op het toneel Violetta te zingen.

Het succes was groot. The Guardian kopte: ‘Second understudy steals the show’. Pérez kreeg een staande ovatie van het enthousiaste publiek en werd toegejuicht door de andere leden van de cast, waaronder Simon Keenlyside, en het team achter de schermen. Na afloop werd ze door 70 tot 80 uitzinnige fans bij de artiestenuitgang gehuldigd.

Het was voor Pérez een geweldig voorproefje op haar geplande debuut bij het Royal Opera House in 2011. Dan zal ze wederom de rol van Violetta zingen.

Lees meer over Ailyn Pérez op de website van Askonas Holt.

Vorig artikel

Ned. Philharmonisch Orkest viert jubileum

Volgend artikel

Opera per Tutti blijft goed smaken

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.