Binnenkort

Ned. Philharmonisch Orkest viert jubileum

Het Nederlands Philharmonisch Orkest viert met een vier keer in het Concertgebouw opgevoerd Jubileumconcert dat het 25 jaar geleden als nieuwe orkestorganisatie van start ging. In het concert zijn werken te horen van Monteverdi, Beethoven en Mahler.

Chef-dirigent Yakov Kreizberg (foto: Ronald Knapp).

Het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) viert dit hele seizoen feest vanwege het 25-jarig jubileum. Het Jubileumconcert is daar één van de hoogtepunten van.

Samen met het Nederlands Kamerorkest, geleid door violist Gordan Nikolic, zal het NedPhO onder leiding van chef Yakov Kreizberg werk van drie componisten laten horen. Er klinken twee instrumentale delen uit de opera Orfeo van Monteverdi, een door Gustav Mahler gearrangeerd strijkkwartet van Beethoven en de vijfde symfonie van Mahler zelf.

Het concert wordt vier keer uitgevoerd in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam: op 8, 9, 10 en 12 oktober. Zie voor meer informatie de website van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Vorig artikel

Mannelijke sopraan debuteert in Londen

Volgend artikel

Pérez maakt onverwacht debuut bij ROH

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.