Nieuws

Theater aan de Parade gaat bezuinigen

Vooruitlopend op de bezuinigingen op de podiumkunsten heeft het Theater aan de Parade in Den Bosch aangekondigd volgend jaar minder opera, toneel en dans te gaan brengen. Dat bericht het Brabants Dagblad.

Al in 2007 kondigde de gemeente Den Bosch aan dat het Theater aan de Parade – onlangs nog het toneel van het Internationaal Vocalisten Concours – moest gaan bezuinigen. De crisis, het teruglopende bezoekersaantal en de plannen van de nieuwe regering om de subsidie voor podiumkunsten te verminderen en het BTW-tarief op schouwburgkaartjes te verhogen, maken de situatie van het theater nog lastiger.

Het theater heeft nu een pakket maatregelen gepresenteerd waarmee het in 2011 drie ton hoopt te bezuinigen. Dat betekent dat er minder opera, toneel en dans in het theater te zien zal zijn en dat de muziek- en toneelvoorstellingen in de Pleinzaal afgeschaft worden, aldus het Brabants Daglad.

Vorig artikel

Met start nieuwe serie bioscoopuitzendingen

Volgend artikel

Intrigerende Król Roger uit Bregenz

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.